Специални гости на домакините бяха представителите на Мото клуб "Велика България", които трябваше да връчат нашивките на новите членове на организацията.

Празничната програма бе открита с изпълнения на Женската певческа група "Детелина" от Брусен, след което се изявиха Женската певческа група "Белокаменица" от Царевец, Групата за стари градски песни "Мездрея“ и Вокална група "Детски свят". Заслужените аплодисменти на публиката заслужи 5-годишната Йоана Лиловска с ръководител Анета Петкова. Зрителите бяха зарадвани и с изпълненията на ученичката на известната Бинка Добрева, народната певица Беатрис Александрова.

Бъдещият програмист Генчо Драголов доказа, че ще бъде най-талантливият актьор сред програмистите и най-добрият програмист сред актьорите. Той е носител на втора награда от 55-тия Национален рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия. Изпълнението на "Зададе се облак темен" омагьоса публиката

По случай четвъртия рожден ден на Археологически комплекс "Калето" Спелеоклуб - Мездра" организира състезание за "Купата на Община Мездра", а мнозина от гостите на комплекса изпитаха неописуемото преживяване да полетят с въжен тролей от скалите над река Искър под палещите лъчи на юлското слънце.

Особен интерес предизвика и турнирът по Street Fitnes, организиран в рамките на спортната кампания "Ваканция без грижи" от Националното сдружение на сираците в България.