В дните от Цветница до Възкресение Христово Врачанският митрополит Григорий ще оглави следните богослужения във Враца:

1 април (неделя) - Цветница (Вход Господен в Йерусалим), в 9:00 часа в Катедралния храм “Св. 12 апостоли” ще започне архиерейската света литургия.

В същия ден от 17:00 ч. в Митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Последование на Жениха.

2 април – Велики понеделник – от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Последование на Жениха.

3 април – Велики вторник - от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Последование на Жениха.

4 април – Велика сряда – от 9 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” започва преждеосвещена света литургия.

5 април – Велики четвъртък – от 18 ч. в храма “Св. Възнесение” е началото на Последование на 12 евангелия – четат се откъси от Евангелието, които описват страданията Христови.

6 април – Велики петък – от 8 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” започват Царски часове с вечерня и изнасяне на Светата Плащаница.

От 18 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Опело Христово.

7 април – Велика събота – от 9 ч. в катедралния храм “Св. 12 апостоли” е началото на вечерня с Василиева света литургия.

В 23.30 ч. е началото на Възкресното богослужение.

8 април – Възкресение Христово – от 11 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” ще започне богослужението за Второ възкресение.

Това е редът на богослуженията от Цветница до Възкресение Христово, които ще бъдат оглавени от Врачанския митрополит Григорий. В същия период ще има богослужения и в останалите храмове във Враца.

На Велики четвъртък, след отслужване на светата литургия в храмовете във Враца, съборно в Митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” ще бъде извършен велик маслосвет.