"Движението се осъществява по стария път. Той се поддържа в проходимо състояние. За лекото движение няма ограничение. Товарните автомобили са пренасочени, тези от Видин, Монтана – през Искърското дефиле, другите се пренасочват по магистрала "Тракия". Това заяви инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ към Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) пред Нова тв.

Припомняме, че при нелеп инцидент вчера загина 67-годишна жена. Тя пътувала в автомобил, който беше ударен от осветително тяло при преминаването си през тунел "Ечемишка". Шофьорът на леката кола беше тежко ранен.

„Започна проверка от прокуратурата. Назначена е и комисия от експерти, които да направят допълнителен оглед на конструкцията и да разберем какви са причините, какво е състоянието в момента. Тя ще бъде различна от тази, направила експертизата през септември м. г., и в нея ще участват независими експерти", добави инж. Златев от АПИ.

По думите му през септември експертите са констатирали, че дясната тръба се нуждае от по-спешен ремонт. „Няма грешка в експертизата”, категоричен бе Златев.

Източник: 24chasa