Препоръчваме на водачите пътуващи от Северозападна България – от градовете Видин, Монтана и Враца да използват прохода „Петрохан“ и пътя през Искърското дефиле, за да избегнат натоварения трафик по АМ „Хемус“.

Движението по АМ „Тракия“ е без ограничения. Не се извършват ремонтни дейности. Препоръчваме на водачите да използват и подбалканския път в посока София.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 24 септември (неделя) от 10 ч. до 20 ч. на път I-1 (Е-79) ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Препоръчваме на шофьорите да използват алтернативния маршрут на първокласния път през Владая - АМ „Люлин“.

При възможност пътуващите към София в неделния ден е препоръчително да тръгнат на път по-рано. Апелираме водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

На 24 септември от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни около Деня на Независимостта на България.