© botevplovdiv.bg

В събота сутринта роденият в Мездра 20-годишен младежки национал се включи в тонизиращата тренировка преди втората контрола на Ботев (Пловдив) по време на подготвителния лагер на отбора в Алания.

По-късно следобед Антонио записа неофициален дебют с жълто-черната фланелка при загубата на "канарчетата” от унгарския първодивизионен клуб Пакси с 0:3. Вутов започна като титуляр, беше един от най-активните на терена и бе в основата на най-добрите възможности на пловдивчани за отбелязване на гол.

В 18-ата мин. на мача той центрира от левия фланг към Милко Георгиев, който стреля с глава над напречната греда. Малко по-сетне вратарят на противника отрази технично негово изпълнение с пета, а в 26-ата мин. имаше нов шанс да отбележи гол, но стражът на Пакси отново парира неговия удар.

Секунди преди почивката пред Вутов се разкри още една възможност да се разпише, но техничният левичар не успя да стигне до топката след центриране на Милко Георгиев.

Ботев (Пловдив): 99. Иван Чворович, 2. Цветомир Панов, 6. Даниел Златков, 18. Радослав Терзиев, 24. Лазар Марин, 10. Серкан Юсеин, 14. Меледже, 8. Тодор Неделев (кап.), 73. Антонио Вутов, 9. Милко Георгиев, 20. Омар Косоко.

Видеорепортаж от контролата Ботев - Пакси: https://botevplovdiv.bg/Video-reportazh-ot-Botev-Paksi-3791.html