© botevplovdiv.bg

Бившият възпитаник на детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра) се разписа за 2:0 в 52-ата минута на мача, засичайки с левачката прецизно центриране от десния фланг на Омар Косоко и хвърли в делириум хилядите "бултраси" на стадиона и пред телевизорите. Преди това Антонио и Лъчезар Балтанов асистираха на Косоко за първото попадение на тарана на "канарите" в 44-ата минута на двубоя за 1:0.

© botevplovdiv.bg

"Момчетата на Николай Киров оставиха сърцата и душите си на терена, за да донесат петия голям трофей в клубната история и завършиха по блестящ начин поредния труден и изпълнен с препятствия сезон, написа по този повод официалният сайт на Ботев (Пловдив).

Омар Косоко и Антонио Вутов увенчаха усилията на целия отбор с великолепни попадения в края на първото и началото на второто полувреме. Преди това двамата пропуснаха по едно страхотно положение, а Лъчезар Балтанов удари греда.

Клаудиу Кешеру върна един гол за Разград, само за да направи драмата в края пълна и да услади още повече успеха на "канарите".

След последния съдийски сигнал в центъра на София настана истинска "жълто-черна" фиеста, която след часове се пренесе в хилядолетния Пловдив.

Ликувайте жълто-черни!!! Чакането свърши! БОТЕВ прегърна КУПАТА!”

Така за трети път в над 100-годищната история на клуба, след 1962 г. и 1981 г., Ботев (Пловдив) триумфира в турнира за Купата на България. Последния си трофей "канарчетата" спечелиха преди цели 36 години, когато се наложиха на финала над Пирин (Благоевград) с 1:0.

© botevplovdiv.bg

По случай спечелването на ценния трофей Антонио Вутов публикува специален пост в социалната мрежа facebook с текст: "За всички мездрене!”

MediaNews пожелава успех на Антонио и Ботев (Пловдив) в Лига Европа!