Освен Антонио Вутов, от групата на България U21 за предстоящите двубои отпадна и опорният полузащитник на Ботев (Пловдив) Серкан Юсеин, който също е контузен. Така в мачовете с младежкия тим на бившата съветска република селекционерът Антони Здравков няма да може да разчита на услугите на двама основни състезатели и трябва спешно да намери техни заместници.

Първият двубой между България и Казахстан е този петък, 6 октомври, от 18:30 часа на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора. Четири дни по-късно, на 10 октомври (вторник) младите "лъвчета" ще се изправят отново срещу Казахстан на стадион "Астана Арена" в столицата Астана.

Българската селекция ще търси първа победа в европейските квалификации в предварителна група "9”, след като на старта на тази кампания в началото на септември загуби в Стара Загора от Люксембург с 0:1.

Освен България, Казахстан и Люксембург, в нашата квалификационна група за класиране на финалите на Европейското първенство в Италия догодина са още отборите на Франция, Словения и Черна гора. Начело във временното класиране е Казахстан с актив от 4 точки, следван от Франция, Словения и Люксембург с по 3 т.