"При престоя си в Бор бяхме настанени в планинска хижа, разположена на брега на красивото Борско езеро, където условията предразполагаха към приятелска обстановка и обмен на танцови умения с всички участници в концерта”, сподели след завръщането си от Сърбия художественият ръководители хореограф на Ансамбъл "Мездра" Мирослав Аспарухов.

Кулминацията на своеобразната "Среща на приятелството" бе тричасовият концерт, в който танцьорите от двете съседни балкански държави демонстрираха фолклорното богатство на своите страни пред многобройна публика. "Впечатлени сме от отличната организация на събитието, за което благодарихме на домакините, каза още Аспарухов. Зрителите аплодираха всяка една наша изява на сцената, а усмивките и уважението, което показаха към всички участници, ще остави незабравим спомен в сърцата на танцьорите".

Тази събота от 22:00 часа по инициатива на Ансамбъл "Мездра" в Денс клуб "Роял" ще се състои благотворителна хоротека в помощ на бездомните животни. В нея ще се включат също Клубовете за народни танци "Хорце, винце и още нещо…” и "Мераклии”, както и самодейци от Зверино, Горна Кремена, Брусен и Клуб "Калушари" - Враца.

Идната сряда, 21 декември, Ансамбъл "Мездра” ще вземе участие в Коледен концерт-спектакъл "Ой, Коледо, мой Коледо", организиран от Община Враца. В него ще се включат още Представителният танцов състав "Хемус", "Гласът на Враца" Катрин Василева и народните певци Юри Крумов и Ива Крумова. Концертът е от 18:30 часа в Градската концертна зала на Враца