При откриването на събора сурвакарска група и кукери от Перник дефилираха на централния градски площад, като възпроизведоха древния български обичай на кукерските игри. На другия ден в препълнената зала на "НТС" популярната народна певица Поли Паскова и Ансамбъл "Мездра” изнесоха незабравим концерт за неврокопчани. Събитието уважиха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и народният представител Богдан Боцев.

"За мен Гоце Делчев е един прекрасен край в сърцето на Пиринска Македония. През годините този край е дал на България големи личности - революционери, обществени деятели, спортисти… Честта да бъдем Ваши гости за нас е огромна и винаги ще бъдете в нашите сърца“ - с тези думи на благодарност се обърна към кмета Москов председателят на Национално движение "Хан Кубрат” Веселин Костов, От своя страна, ръководството на Националния мото клан "Велика България", съратници на движението "Хан Кубрат", с радост обявиха, че възраждат поделението на мото клуба в Гоце Делчев.

Народната певица Поли Паскова покани на сцената кмета на Гоце Делчев, за да му подари последния си албум "Любов и светлина“ и му благодари за гостоприемството, като му пожела небесна закрила на него и хората, живеещи в общината. "Да се надяваме, че ще имате повече последователи, защото в днешните времена ни трябва повече патриотизъм“, каза градоначалникът Владимир Москов.

Председателят на Национално движение "Хан Кубрат" Веселин Костов благодари на общинската управа за изключителното гостоприемство, проявено към кампанията на родолюбивото движение и за перфектната организация на събитието.