"ВМРО никога няма да се откаже от тезата си, че зеленото е преди всичко въпрос на родолюбие, сподели по този повод в социалната мрежа Ангел Джамбазки. Именно заради това, днес, заедно с народния представител от "Обединени патриоти" и областен председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов, координаторът за Северозападна България и общински съветник в ОбС - Враца Марин Иванов и други активисти от местната ни организация, посадихме дръвчета по "Ботевата алея", където всяка година минава традиционният поход от Козлодуй до Околчица. Освен посадените дръвчета, облагородихме самата пътека.

На това място всяка година спират участниците в похода, за да отдъхнат преди сериозното изкачване на славния връх. Време е да си върнем тази кауза от зелените терористи. Нашата природа е най-ценното, което имаме. Земята ни е пропита с кръвта на герои, които помним и славим. Гордея се, че нашата история не е писана под кристалните полилеи на дворците в Западна Европа, а напротив. Нашата история е писана във вековните ни свещени гори", пише в заключение Джамбазки.

По-късно Ангел Джамбазки и активисти на ВМРО от врачанско направиха дарение от книги на Народно читалище "Яким Деспотов-1899" в козлодуйското село Гложене, чиято сграда изгоря напълно при пожар миналия месец. Огнената стихия тогава унищожи над 15 000 тома книги, целия реквизит на трите танцови състава и музикални инструменти, причинявайки щети за около 1 000 000 лв.

"Наистина е трагедия, когато видиш нещо, градено повече от век, унищожено от стихията, заяви в тази връзка Джамбазки. Автентични носии, стари томове българска и световна класика, както и киносалона на читалището изгарят за минути при пожара.

Ето защо, заедно с активисти на ВМРО от региона, дарихме на Читалище "Яким Десподов" това, от което най-много има нужда - а именно подновяване на библиотечния фонд. Даренията бяха приети от кметството на село Гложене.

Читалището е една особена институция в българския социално-политически живот. Съчетавайки в себе си библиотека, концертна зала и театър, българското читалище е място за съзидателно споделяне на идеи. Ето защо трябва да пазим и почитаме нашите читалища. С действия, а не с празнословие!, каза в заключение Ангел Джамбазки.