След падането на снега, в снегопочистването се включиха общо 30 броя машини, 10 от тях аварираха, като това е, както техника на БКС, така и на земеделски производители. От 4:00 часа тази сутрин е започнато осоляването на улиците в града. 64 служители на общинското дружество ръчно обработват пешеходните зони и почистват пътните отсечки.

Проблем при снегопочистването във Враца продължава да създават неправилно паркираните автомобили. Най-големи трудности се отчитат на улиците „Ст. Ц. Даскалов“, „Христо Ботев“ и бул. „Втори юни“. От Община Враца приканват жителите на града да оказват съдействие и да не възпрепятстват снегопочистването.

Дежурни екипи на Общината и служители на звено „Инспекторат“ към администрацията следят за снегопочистването, възложено на БКС, като в протоколи констатират нередностите, които дружеството трябва да отстрани до 3 часа. В момента са обходени районите на всички главни пътни артерии в града, болницата, здравни и социални заведения, пътя на тролеите и пешеходните зони. Проверяват се и пътищата до селата. Започнало е разчистване и на районите около контейнерите, за по-добра организация на сметоизвозването в града.

И днес кметът Калин Каменов, заедно със служители на Общината, се включи в разчистването на снега в различни части на града.

Община Враца напомня, че гражданите могат да подават сигнали за непочистени участъци на дежурния телефон на БКС 092/ 645 476 и на дежурните в Общински съвет за сигурност на телефони: 092/ 623 000 и 0875 118 857.