Тази година празникът ще бъде отбелязан с "Приключенски многобой - Мездра 2018“, който е част от инициативата "Приключенски Екстрийм Тур". Организатор на събитието е "Уайлдан" ЕООД, с финансовата и институционална подкрепа на Община Мездра и с любезното съдействие на Пещерен клуб "Хеликтит" - София.

След първия тур на многобоя, проведен в Ботевград, Археологически комплекс "Калето” е домакин на втория етап от надпреварата. За целта домакините и организаторите са подготвили поредица екстремни изпитания, съобразени с географските характеристики на терена - плаване със сал по река Искър, стрелба с древна бойна метателна машина требушет, скално катерене, „приключенска зона“ с различни отборни забавления, решаване на приключенски задачи и екстремно спускане по специално създаден въжен тролей над река Искър.

За най-смелите и, естествено за късметлиите, е предвидена награда - ваучер за рафтинг.

"Приключенски многобой - Мездра 2018 ще се проведе на 1 юли 2018 от 10:00 часа в Археологически комплекс "Калето“. Водещ на празничната програма ще бъде певецът и радиоводещ Теодор Койчинов-Тео.