Предназначен е за студенти от специалностите: Ядрена енергетика, Топло и ядрена енергетика, Промишлена топлоенергетика, Електроенергетика и електрообзавеждане, Топлотехника, Хладилна и климатична техника, Електроснабдяване и електрообзавеждане, Електроника, Автоматика, информационна и управляваща техника, Компютърно управление и автоматизация, Машиностроителна техника и технологии, Машиностроене и уредостроене, Приложна ядрена физика, Ядренофизични методи, Ядрена енергетика и технологии, Ядрена химия, Радиохимия и радиоекология, Инженерна химия и съвременни материали и други в сферата. С предимство ще се приемат стипендиантите на централата.

Минималното изискване е завършен трети курс по някоя от обявените специалности с изкаран минимален среден успех 4,5 от предишен семестър. Предимство е владеенето на чужд език, удостоверено със сертификат. Избраните ще получават 900 лева на месец за стажа в централата.

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат заявление по образец, мотивационно писмо и уверение със среден успех от предишен завършен семестър. Документи се подават до 21 юни включително. Класирането ще се обяви до 5 юли, уточниха от АЕЦ „Козлодуй“.


Източник: kmeta.bg