Традиционната благотворителната кампания се организира от Дома на науката и техника, Читалище "Развитие", Майчин център "Българка" и други неправителствени организации с подкрепата на Община Враца, Областната администрация, Регионалното управление на образованието, училища, младежки и социални институции. Тази година ще бъдат подпомогнати преди коледните празници 116 семейства с деца в неравностойно положение от община Враца. Кампанията е анонимна, дарителите и даряваните остават неизвестни едни за други.

Осиновяването е символично - на коледната елха, поставена във фоайето на Читалище "Развитие", бяха закачени малки картички, с надписани само годините и пола на нуждаещите се деца и това, което биха искали да получат като подарък. Още първият ден всички картички бяха свалени от елхата, а желаните подаръци вече са предадени в читалището и в Дома на науката и техниката. В навечерието на коледните празници те ще бъдат раздадени по домовете на децата от Дядо Коледа.


Милосърдието, съпричастността и благотворителността са истинските християнски ценности и всички деца, независимо от социалния статус на техните родители, имат еднакво право да бъдат щастливи. Освен 6-годишното момченце, избрано от административните съдии да получи желаният подарък, още 115 деца ще сбъднат коледните си мечти благодарение на добри и състрадателни хора от Враца