Любомиров допълни, че на 1 март в 9:00 часа във фоайето на съда Дневният център за лица с увреждания ще представи изложба на ръчно изработени мартеници. В 10:00 часа всички представители на медии са поканени на пресконференция, в която Председателят на съда Силвия Димитрова ще направи анализ на работата на съда през изминалите десет години.

От 11:00 часа специално поканени да присъстват на официалното честване на 10-годишнината са председателят на ВАС, членове на ВСС, председателят на Окръжен съд - Враца, окръжният прокурор, председателите на районните съдилища от съдебния район, областният управител на Враца, Кметът на общината, ръководители на учреждения.

В изпълнение на образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ от 14:00 часа в съдебна зала №3 ученици от X клас в Средно училище "Христо Ботев“ ще се запознаят с Конституцията на Република България. Това е третата от общо пет теми, предвидени до края на учебната година и ще бъде представена под формата на интерактивен урок от Мирослав Любомиров, връзки с обществеността в съда.

В 16:00 часа всеки, който проявява интерес, може да присъства на публично разпределение на постъпилите жалби или протести, чрез Централизирана система за случайно разпределение на делата, предоставена от ВСС, с която се определя съдия докладчикът, информираха от Административния съд на Враца.