„Съгласно Конституцията на Република България икономиката на страната се основава на свободната стопанска инициатива и законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя. Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност повелява, че всички лица, които извършват или възнамеряват да извършват стопанска дейност са равнопоставени, независимо от формата им на собственост, правно-организационна форма или националност.

С оспорените разпоредби от Наредбата е въведено неравенство на стопанските субекти, като е създадена административна пречка за тези от тях, които имат задължение към Общината, а в приливигировано положение са тези, които нямат такива задължения. Така приети тези текстове са в пряко противоречие с Конституцията и Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност”.

Така обясниха казуса от Административния съд във Враца и постановеното решение с което са отменени атакуваните разпоредби на Общински съвет Мездра, като незаконосъобразни.