14 май 2020. За много хора — ден като всички останали. За нас — нещо повече! В човешкия живот има много дати, които са по-специални, бележат развитието на човека. Такъв момент е завършването на училището. 12 години, които не развиват напълно човека, не го правят перфектен, но му дават онази основа, която от дете изгражда Личност. Защото дори така да ни се струва, нито днес, нито след месец, нито след 5 години ще спрем да учим. Истинското училище продължава цял живот, то е пълно с "уроци за нови знания", "упражнения" и "тестове", но от много по-висок ранг.

Именно затова не трябва да губим досега придобитите навици, а напротив — да приемаме всяко изпитание в живота като контролно и да не му се даваме, да не обръщаме гръб на уроците, с които ще се сблъскаме челно и никога да не губим вяра и желание за развитие.

Точно както го правят и нашите Учители, които въпреки всичко останаха плътно до нас по един или друг начин през всички тези години и за които приключението с нас е било като идеалната театрална постановка — малко сълзи и много смях. Замислете се — как бихте си казали името на английски, ако не беше живото въплъщение на "злото", жената, която със своята собствена техника бие всеки средностатистически човек по брой телефони и лаптопи на глава от населението, Камелия Христова? Или пък откъде ще знаете, че тази философия за живота, която толкова ви допада, се наричала хедонизъм? Е, ето че и Валентина Димитрова ни е научила на нещо.

Благодарение на тях, а и благодарение на още много други, десетки учители сме чували както бисери, които са ни разсмивали, така и поуки, накарали ни дори за миг да се замислим и които ако не сега, то със сигурност с времето ще си припомняме и ще ги разбираме.

За един учител не е лесно да запомни абсолютно всеки ученик с годините, но сме сигурни, че нашите железни Лейди-та ще ни помнят винаги, както и ние тях! Благодарим Ви за търпението и за направеното САМО ЗАРАДИ НАС, за да се чувстваме ние добре! Благодарим за всичко, което заедно успяхме да преживеем в това приключение, наречено Гимназия! С право можем да ви наречем втори майки! Обичаме Ви, както винаги досега! ❤️

От 12. в клас на випуск 2020