Срещата започна равностойно, като до 10 мин. играта вървеше гол за гол. В играта на мездренчани личеше желание, но и нервност. Опитният състав на гостите от Варна обаче бързо разгада тактическата схема на локомотивци и с лекота дръпна в резултата. Постепенно мездренчани поукротиха страстите, но допускаха груби грешки в завършващите удари. В стремежа си за победа, някои от играчите се увличаха в индивидуална игра, което натежа в головата реализация. Така след динамично първо полувреме, гостите се оттеглиха с преднина от 9 гола и резултат 10:19.

Втората част продължи динамично, с много хъс за локомотивци, които стопиха разликата до 3-4 гола, но до обрат не се стигна. С отлични изяви се отличиха Божидар Симеонов, който освен точните попадения, показа и отлична игра в защита. Стражът на домакините - Деян Василев, също се отличи с невероятни спасявания, едното от които бе от 7-метров наказателен удар. В последните 20 минути „железничарите“ се активизираха, атаките им станаха по-опасни и настойчиви, което донесе няколко 2-мин. наказания за варненци, но така и не успяха да обърнат резултата. В три-четири случая гредите спасиха вратаря на гостите от попадения, бяха отменени две, по преценка на съдиите.

Въпреки добрия мач, в играта на мездренчани проличаха и някои сериозни пропуски. На първо място, честите смени от страна на треньора Йоловски, които малко или много разстройваха темпото на играта. Пролича липсата на дясно крило. Едва след включването на Валентин Гачев отдясно се видя, че това е неврелгичната зона в състава. Неговите пробиви се оказаха не само резултатни, но и разстроиха играта на варненци. Като цяло отборът е съставен от много млади и перспективни играчи, но ясно личи липсата на отработена и проиграна тактическа схема, на заучени положения при изпълнението на 9-метровите наказателни удари, няма колективен дух. В играта на момчетата се усеща хъса и желанието за победа, но липсва колективизъм. Доминират индивидуалните изяви, което е лесно разгадаемо от противниковите отбори, и те лесно „хващат“ играчите в желязна прегръдка.

Със силна игра и отлични изяви за пореден път се представиха Божидар Симеонов, Йохан Марков, Валентин Гачев и Никола Кръстев. Илиян Симеонов, Милен Валентинов и Йордан Тонов също показаха нахъсана игра, но сякаш прегоряха в индивидуалните изпълнения.

Въпреки загубата, в отбора личи израстване, за което призна и ст. треньорът на варненци - Веселин Станков, който заяви, че се е получил здрав и динамичен мач. Той каза, че домакините са предоставили отлични условия, играят с хъс, но са млад отбор и за първа година в елита. Въпреки това, отборът е перспективен, и бъдещето е пред тях.

Мездренчани обаче могат да бъдат доволни от себе си, защото играха пред собствена публика от около 60 човека, заедно с кмета Иван Аспарухов, дошли от Мездра, за да подкрепят своите любимци. Приятно впечатление направи присъствието на целия Управителен съвет на ОФК “Локомотив“ (Мз), които през цялото време подкрепяха отбора.

През целия мач на директна връзка от Италия, за да следи развоя на мача, бе най-успешният дългогодишен треньор в историята на мездренския хандбал и доказан спец Емил Николов, под чието ръководство женският отбор на Локомотив игра няколко сезона в елита.

Най-резултатни за домакините бяха Божидар Симеонов и Йохан Марков с по 7 гола, Валентин Гачев – 5, Илиян Симеонов- 3, Милен Валентинов и Йордан Тонов - 2, Цветослав Михайлов и НиколаКръстев – по 1 попадение.

Съставът на мездренските „железничари“: Деян Василев - вратар, Теодор Ангелов- десен гард, Илиян Симеонов –разпределител, Божидар Симеонов – пивот, Валентин Гачев – дясно крило, Милен Валентинов – д.кр., Йохан Марков – ляво крило, Никола Кръстев – разпределител, Цветослав Михайлов – ляв гард, Йордан Тонов – ляв гард, Александър Буров – ляво крило, Габриел Георгиев – пивот, Георги Вълков – вратар.

Гостите от Варна играха в следния състав – Емилиян Стефанов, Йордан Попов, Люб. Митков, Мартин Тодоров, Г. Стоянов, Владимир Няголов, Живко Георгиев, Здравко Славов, Живко Тодоров. Ст.тр. Веселин Станков.

Голмайстори за спартаклии: Йордан Попов – 10, Мартин Тодоров и Георги Стоянов – 6, Здравко Славов и Владимир Няголов – по 5, Живко Георгиев – 2.