Двата отбора си поделиха по едно полувреме. През първото гостите отправиха повече опасни удари към противниковата врата и закономерно поведоха в резултата. Емил Манолов изведе Скала 2015 напред още в 5-ата мин. с премерен изстрел от границата на наказателното поле за 0:1.

В 33-ата мин. оселчани имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение в пеналта срещу Владимир Стоянов, но главният рефер Симеон Къчовски даде знак играта да продължи. Пет минути по-късно плеймейкърът на домакините Борис Тончев тресна с тупалка от далечно разстояние напречната греда.

Десетина минути след почивката влезлият като резерва Вилиян Манолов напредна по левия фланг и с диагонален удар покачи на 0:2, възползвайки се и от неособено умелата намеса на вратаря на съперника Иван Тончев.

В средата на второто полувреме, в рамките само на пет минути домакините стигнаха до пълен обрат. Най-напред в 74-ата мин. Габриел Петров намали на 2:1 след бърза контраатака и асистенция на Преслав Петков, а секунди по-късно Александър Сайков изравни, завършвайки по най-добрия начин триходова комбинация, започната от Тончев и преминал през Цветослав Ценов-Заицата. В 78-ата мин. отново Сайков засече с глава центриране на Тончев от статично положение за 3:2.

Последва натиск на гостите, който беше материализиран с два безответни гола. В герой за оселчани отново се превърна централният нападател Иван Крумов, който се разписа на два пъти. В 82-ата мин. таранът отбеляза след прецизно центриране отдясно на Владимир Стоянов, а в добавеното време на мача беше оставен непокрит на границата на палантерията и хладнокръвно вкара за крайното 3:4.

Другият отбор от община Мездра - Околчица (Моравица), победи у дома Септември 98 (Гложене) с 2:1. Изненадата на кръга се получи в Хайредин, където местният Огоста загуби от Манастирище с 1:3.

В останалите срещи Искър 1923 (Роман) надделя над Миньор 2017 (Згориград) с 1:0, а Ботев (Рогозен) се наложи срещу Ботев (Криводол) с 3:0. Лидерът Монолит (Манастирище) по програма почиваше.

Начело в класирането, един кръг преди края на есенния полусезон, продължава да е Монолит (Манастирище) с 20 точки, следван от Огоста (Хайредин) и Околчица (Моравица) с по 16 т. Хайрединци и моравчани обаче имат по един мач по-малко.

Четвърти излезе Искър 1923 (Роман) с 13 т., пети е Ботев (Рогозен) с 12 т., а шести - Манастирище с 11 т. Скала 2015 (Оселна) е десета с 9 точки, а Ботевъ (Брусен) е последен, единайсети, с 6 т.

В последния есен кръг Скала 2015 (Оселна) приема в Зверино Околчица (Моравица), а Ботевъ (Брусен) гостува на Ботев (Криводол). И двете срещи са в събота, 10 ноември, от 14:30 часа.