Снимки: ФК Монолит (Манастирище)

Третият в таблицата - ОФК Локомотив (Мездра), записа служебна победа с 3:0 срещу Ботев (Бърдарски геран), който се отказа от по-нататъшно участие в шампионата.

Четвъртият в подреждането - Манастирище, победи с 3:1 Ботев (Рогозен), а петият - Околчица (Моравица) срази с 8:2 опашкаря Балкански (Михайлово), който все още няма спечелена точка от началото на сезона. С хеттрик за моравчани се отличи Радослав Георгиев, на два пъти точен бе Иван Иванов, а по веднъж се разписаха Росен Ценов, Ангел Петров и Петър Иванов.

Другият отбор от община Мездра - Скала 2015 (Оселна), се наложи със 7:2 над Миньор 2017 (Згориград). Заради наказание на тима от Искърското дефиле мачът се игра на стадиона в Лакатник. Хеттрик за домакините реализира капитанът Димитър Георгиев, два гола добави Вилиян Манолов, по един молдовецът Ефим Вълков и Иван Крумов.

В последния мач от кръга Искър 1923 (Роман) допусна изненадваща загуба като гост от Септември 98 (Гложене) с 3:1. Ботев (Криводол) по програма почиваше.

Начело в класирането, четири кръга преди края на кампанията, продължават да са Огоста (Хайредин) и Монолит (Манастирище) с по 50 точки. Трети е ОФК Локомотив с 46 т. и два мача по-малко. Топ 8 допълват Манастирище с 42, Околчица (Моравица) с 37, Ботев (Криводол) 34, Скала 2015 (Оселна) с 32 и Искър 1923 (Роман) с 29 т.

В следващия кръг Локо (Мездра) гостува на Миньор 2017 (Згориград), Околчица (Моравица) приема Манастирище, а Скала 2015 (Оселна) излиза на Балкански (Михайлово). Двубоите са на 12 май (събота) от 18:00 часа.