Домакините започнаха по-активно срещата и отправиха няколко опасни удари, които бяха спасени с вещина от опитния вратар на гостите Мирослав Илиев. Така се стигна до 37-ата мин., когато Брайан Стоянов отправи изненадващ изстрел от около 25 м и откри резултата - 1:0. Три минути по-късно Тихомир Найденов вкара неспасяем гол от границата на наказателното поле и покачи на 2:0.

Пет минути след почивката плеймейкърът Илия Илиев стреля в десния страничен стълб и с добавка с глава от непосредствена близост Николай Генов направи преднината на „червено-черните” класическа - 3:0. При тази ситуация романчани претендираха за засада, но главният рефер Ивайло Живков прецени, че такава няма и посочи центъра.

В 60-ата мин. влезлият току-що в игра в състава на гостите Тодор Бочев засече с глава центриране от фланга на Красимир Николов и намали на 3:1. Петнайсетина минути по-късно Камен Каменов центрира от статично положение и Брайан Стоянов се разписа за втори път в мача за 4:1. Пет минути по-сетне капитанът на романчани Теодор Лазаров бе изведен зад отбраната на домакините и вкара хладнокръвно за 4:2. Крайното 5:2 оформи перспективният юноша Константин Велинов с техничен удар от движение три минути преди края на двубоя.

За отбелязване е още, че след едномесечно отсъствие от терена заради контузия в игра се завърна капитанът на домакините Борис Тончев. През второто полувреме влезе и халфът Марио Иванов, който преди известно време също получи травма.

Начело в класирането продължава да е Огоста (Хайредин) с 22 точки, пред Монолит с 18 и Манастирище със 17 т. Локо (Мездра) е четвърти с 16 т. и мач по-малко, а пета е Околчица (Моравица) с 13 т. Шеста-седма позиция делят Скала 2015 (Оселна) и Искър 1923 (Роман) с по 12 т.

В следващия кръг ОФК Локомотив гостува на новака в групата Ботев (Бърдарски геран), Околчица (Моравица) излиза на опашкаря Балкански (Михайлово), а Скала 2015 (Оселна) - на Миньор 2017 (Згориград).