Мездренският Локомотив 1929 се наложи с 4:0 при гостуването си на Строител (Кунино) в среща от 19 кръг на първенството по футбол в областната група на Врачанско. На два пъти точен за успеха на мездренчани бе ветерана Илия Илиев, който се разписа в 15-та и 29-та мин. Николай Ганчев реализира в 60-та, а Валдемар Стоянов оформи крайния резултат в 69-та мин. С държанието си двата отбора не дадоха повод на главния съдия Симеон Къчовски да бърка в джобчето с картони.

Лидерът Околчица (Моравица) надви Чавдар (Бяла Слатина) с 2:0 на тежкия за игра помощен терен във Враца. Александър Миков вкара за 1:0 почти от голлинията, възползвайки се от перфектна асистенция на Цветослав Божинова. Цветан Николов - Бербатов оформи крайното 2:0.

Третият отбор от Община Мездра Скала (Зверино) също се поздрави с успех. Зверичнани се наложиха с 2:0 при гостуването си на Миньор 2005 в Згориград. Иван Митов и Антонио Йорданов осигуриха точките за тима от Дефилето. Вратарят на гостите Иван Печенийски стана играч №1 на мача, след като предотврати три 100%-ви възможности за гол на домакините.

Отписаният доскоро Искър 1923 (Роман) сътвори нов подвиг, след като разгроми Балкански (Михайлово) с 5:0. Теодор Лазаров откри резултата в 4-та мин. С по две попадения се отличиха Теодор Бочев и Лазар Иванов.

Много драматично премина двубоят между Манастирище и Ботев (Криводол), завършил 2:4. До почивката гостите поведоха с 2:0 след попадения на Александър Аврамов от дузпа и Благовест Ценов. Кирил Кръстев и Николай Иванов се разписаха за 2:2. Борис Петков и Георги Ефремов обаче узакониха успеха на втория в класирането.

Монолит (Манастирище) отстъпи с 1:2 на Ботев (Рогозен), а Огоста (Хайредин) спечели с 3:1 срещу Дунав 98 (Селановци).

Във временното класиране начело продължава да е Околчица с 46 точки и мач по-малко. Втори е Ботев (Криводол) с 43, а трети Дунав 98 (Селановци) с 37. Локо 1929 е четвърти с 36 точки и три мача по-малко.