След дебати и разисквания от страна на групата на ДПС по отношение на това „що е то ФЛАГ” и за какво точно ще се използват милионите / въпрос зададен от съветник от БСП, явно незапознат с материалите на сесията / с 24 гласа „за” беше решено Община Враца да сключи договор за кредит с „Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ” ЕАД,.

По силата на договора ще се поеме дългосрочен общински дълг с цел реализация на проект: „ Интегриран проект за воден цикъл на гр. Враца”,., по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013, по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в максимален размер на дълга 4 милиона лева.

Съветниците решиха срокът на погасяване да е до 120 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване. Източниците за погасяване на главницата ще са от собствени бюджетни средства на Общината.

По време на дебатите кметът Каменов посочи още, че до края на тази година водопроводът и канала ще бъдат готови и ще бъде пусната в експлоатация пречиствателната станция. Така се разбра, че дългогодишното копаене по врачанските улици най-после ще свърши. А, дано!