Даниел е син на капитан далечно плаване Владимир Коловски и на Василка Коловска, преподавател по английски език в СУ „Иван Вазов“ в Мездра.

„Искрено се надявам пъстрата изложба да предизвика широки усмивки по лицата Ви и да останат у вас приятни спомени, каза Владимир Коловски. LEGO комплектът не е просто играчка. Това е страст изпълнена с детска радост. При построяването на който и да е от моделите се следват точно определени стъпки, изисква се голяма концентрация и търпение.“

Младият колекционер получи поздрави и специален подарък семейна игра от Община Мездра, връчен от зам.-кмета Нели Минева.

Представената колекция на LEGO е събирана в продължение на 6 години. Тя включва 150 модела от различни LEGO серии. За направата им са използвани повече от 100 хил. части (тухлички). Сред най-впечатляващите конструкции са най-големият LEGO модел в света на легендарния исторически кораб „Титаник“, който е направен от 9090 части. Космическият кораб на Люк Скайуокър от емблематичната филмова сага „Междузвездни войни” и лунен модул на NASA „Аpollo 11”. Голяма част от моделите са точни и умалени копия на действително съществуващи обекти – космически, строителни и архитектурни.

Изложбата може да бъде разгледана до 25 март 2022 г. от 9:00 до 18:00 часа в Археологически комплекс „Калето“ – Мездра.