Приключи учебната година за учениците от прогимназиалния курс на обучение и възпитание - от V до VIII клас. В шестте училища в община Мездра, в които има прогимназиален курс, основно образование успешно завършват общо 82-ма осмокласници. Най-много - 25 ученици, завършват VIII клас в СОУ „Иван Вазов” - Мездра. В останалите две градски училища - ОУ „Христо Ботев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, основна образователна степен придобиват съответно 22-ма и 21 осмокласници.

В най-голямото селско школо - СОУ „Св. Климент Охридски” - Зверино, свидетелства за завършено основно образование получиха 10 осмокласници, а в ОУ „Хаджи Димитър” - Елисейна и в ОУ„Васил Кънчов” - Моравица по двама.

Утре в цялата страна стартира кампанията за прием на документи за кандидатстване на ученици в държавните и в общинските училища след завършен VII клас. В община Мездра заявления за участие в класиранията на гимназиите с прием след VII клас се подават в ОУ „Христо Ботев”, което е едно от учебните заведения във Врачанска област, определени от Регионалния инспекторат по образованието за „училище-гнездо”. Документи ще се приемат от 8.00 до 18.00 часа всеки делничен ден до 21 юни (включително).