© община Монтана

Таблетите ще бъдат използвани от учители и ученици в обучителния процес. Разпределението им е направено в зависимост от необходимостта във всяко училище. Най-много са предоставени на тези с повече деца от социално слаби семейства.

Това е поредното дарение, което фирмата прави в Северозапада, Най-много 20 таблета получава II СУ „Н. Вапцаров , 15 отиват при децата в с. Габровница,по 10 в VI СУ“Отец Паисий“ и началното училище в кв.„Кошарник“, по8 вV OУ“ Хр. Ботев“, Езиковата гимназия и защитеното училище в с.Смоляновци,6 в IV ОУ „Иван Вазов“и 5 – в VII СУ „Йордан Радичков“ .Разпределението на таблетите и графика за ползването им бъде направено в училищата.

„Вярваме, че няма как да има прогрес в образованието без равностоен достъп на всяко дете до високотехнологични устройства”, заяви Лилия Чаталбашева от Amusnet Interactive. Компанията е един от водещите доставчици на гейминг софтуер. Това е третото дарение през тази година, което прави в Северозапада. Другите две са били във Видин и Враца.

„Това е едно полезно дело, което стига до училищата, до тези които трябва да го ползват“, каза кметът Златко Живков, който разговаря с дарителите.