61 места остават свободни за ІІІ етап на класиране на ученици в профилирани или професионални паралелки след VII клас, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието (РИО) във Враца. След като приключи записването на седмокласниците, приети на ІІ етап свободни места остават в 12 паралелки на територията на областта, информира радио Видин.

Незаетите места са разпределени в 9 училища. 2 паралелки са в езиковата гимназия "Йоан Екзарх" във Враца. Там трябва да се допълнят класовете с профили "Английски - немски" и "Английски - испански". Свободните места са общо 7. Още един ученик е необходим за класа с интензивно изучаване на биология и английски език в Природо-математическата гимназия във Враца и двама за "География и немски".

Най-много свободни места – 11, има в СОУ "Козма Тричков" във Враца за паралелката "Информационни технологии с английски език".

Още двама ученици са нужни, за да бъдат запълнени местата в класа с хуманитарен профил в СОУ "Васил Кънчов" във Враца. 9 са свободните места в СОУ "В. Левски" в Бяла Слатина и по 7 в СОУ "Иван Вазов" в Мездра и СОУ "Хр Ботев" в Козлодуй. Свободните места са в класовете с профил "Информационни технологии с английски език".

Няма незаети места в професионалните гимназии във Враца, стана ясно от данните на РИО. В трето класиране ще участват единствено Професионалната аграрна гимназия "Никола Вапцаров" в Бяла Слатина, където не са запълнени 8 места и СОУ "Христо Ботев" в Оряхово, където могат да бъдат класиране още 7 ученици.

Желаещите да участват в ІІІ етап на класирането следва да подадат документи до 13 юли, а резултатите от него ще бъдат обявени на 15 юли.

Източник: Радио Видин