Също така се опитвайте да не ядете обработвани ядки, а сурови. Всички добавки по тях намаляват полезните им свойства и увеличават калориите. От друга страна суровите ядки са чудесно решение, ако искате да водите здравословен начин на живот. Опитвайте се да не хапвате повече от 30 грама ядки на ден. Също така не си въобразявайте, че шоколада с лешник например е полезен колкото няколко сурови лешника. Ако обичате сладко, то можете да хапвате стафиди заедно с ядките или други сушени плодове.

Преди да започнете да ги хапвате редовно, се запознайте със следните няколко факта:

Орехите са добър приятел на сърцето

Те съдържат най-голямо количество алфа-линоленова киселина, което ги прави много полезни за сърцето ви. Тя намалява възпалението и оксидацията в сърцето, а това значително подобрява здравето ви. Те също са много достъпни, все пак навсякъде има орехови дръвчета. Можете да си позволите да хапвате по няколко на ден.

Бадеми, кашу и шамфъстък са ядките най-подходящи за диета

Те засищат и с около 30 грама от тях, можете да намалите апетита си и да утолите глада си за дълъг период от време. Също така не забравяйте, че те са ядките, които съдържат най-малко калории, но въпреки това не бива да прекалявате и с тях. Избирайте винаги сурови ядки, особено ако става въпрос за диета, защото при печенето се използват мазнини и много от полезните свойства биват унищожени.

Не яжте тези ядки по време на диета

Най-неподходящите ядки за диетата ви са макадамия и американски орех, защото те съдържат прекалено много калории, спрямо останалите ядки и също така не съдържат достатъчно полезни вещества. Ето защо, ако искате да се отървете от излишните килограми, избягвайте тези ядки.

Фъстъците – полезни за мозъка

Най-добрите ядки за мозъка са фъстъците, защото съдържат много голямо количество фолиева киселина, която е много важна за развитието на мозъка. Те също са полезни за вегетарианци и бременни, които се нуждаят от фолиева киселина. Хубаво е да ги консумирате често, ако искате да подхраните мозъка си с ценни, хранителни вещества.

Мъжките ядки

Най-добрите ядки за мъжете са бразилски орех и американски орех, защото съдържат голямо количество селен. Той от своя страта предпазва от рак на простатата и множество други болести. Достатъчно е да се хапва само една ядка на ден, за да бъде набавено нужното количество селен. Представяте ли си колко много съдържат тези ядки? Именно заради голямото количество селен в тях е добре и да не се прекалява с тях. Ако много ги обичате, хапвайте всеки ден, но по малко.

Бадемите ви пазят здрави

Най-добрите ядки за имунната система са бадемите. Те съдържат малко калории, тоест можете да си ги позволите, дори да спазвате диета. Също така са богати на витамин Е, който ни помага да се борим с възпаленията в организма. Опитайте се да ги приемате сурови. Ако не ви харесват по този начин, то можете да си ги позволите, само ако са печени на жар.