В същото време над 5000 потребители на платената пътна мрежа са изпратили заявки за конвертиране на хартиените си винетни стикери в е-винетки от пускането на уеб сайта www.bgtoll.bg. Подадената информация за преобразуването на винетките се обработва и ще бъде отразена на следващия ден след подаване на заявката.

Напомняме, че преобразуването на хартиен винетен стикер в електронна винетка е препоръчително. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани валидни хартиени винетки не носят наказателна отговорност и няма да им бъдат налагани санкции.

Междувременно е предприета организация относно нанасянето на данните в системата за преобразуваните е-винетки, като от 19 декември информацията ще се отразява няколко пъти в рамките на деня. Това ще позволи на потребителите, конвертирали своята винетка, още в същия ден да проверят дали тя е отразена в системата.

Всички подадени заявки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата своевременно, за да бъдат избегнати неудобства за шофьорите след настъпването на Новата година, когато влиза в сила новата е-винетка.

За потребителите на електронната система от Агенцията напомнят, че на сайта www.bgtoll.bg има секция с “Въпроси и отговори”, където може да бъде намерена по-подробна информация, която непрекъснато се актуализира. Нововъзникнали въпроси могат да бъдат изпращани на e-mail: info@bgtoll.bg.