По първоначална информация, лек автомобил "Фолксваген Голф" с врачанска регистрация, пътуващ към Благоевград, навлиза на лява крива в насрещната лента. Идващият насреща му ТИР "Ман" с благоевградска регистрация, за да избегне челен удар, къса 30 м мантинела, след което влекачът се завърта и затваря напълно пътното платно.

Целият участък е залят с гориво, което се е изсипало от резервоара на товарния автомобил. Участъкът от пътя между разклона на Железница и Симитли е затворен за движение. товарните автомобили изчакват на място, а леките са отклонявани по обходния маршрут, оттатък река Струма.

В 4:00 часа пристигна следствен екип за заснемане на автопроизшествието. Предстои пътят да бъде опесъчен, а товарният автомобил - изтеглен. Главният път ще остане затворен поне още 4 часа. В лекия автомобил е пътувал само водачът, който е приет в МБАЛ с фрактури на крайниците. Автомобилът е размазан от удара. Той е 45-годишен мъж от врачанското село Галиче. Приет е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград с политравма - фрактура на капачка на коляното, натъртвания в гръдната област и контузия на главата. Предстоят му допълнителни изследвания, тъй като не си чувства долните крайници.

Източник: bgnes.com