Празникът бе открит от председателя на общинската организация на пенсионерите „Детелина” в община Ботевград - Георги Георгиев. Той пожела здраве, бодър дух и достойни старини. „На вас и вашите семейства желая да пазите българските традиции, да поддържате вярата и утвърждавате човеколюбието , бъдете богати с добри дела и идеи, с успех да се реализират мечтите ви,нека с трудолюбие, чест и отговорност, бъдете пример за младото поколение”.

Своя музикален поздрав към пенсионерите отправиха младите таланти от Мажоретен състав с художествен ръководител Иванка Христова и танцов състав „Ботевградска младост” с художествен ръководител Цвети Дилова.

Председателят на Пенсионерски клуб „Детелина” Ботевград, Мария Илиева, изрази благодарност към кмета за финансовата подкрепа и разбиране към хората от третата възраст.

От своя страна градоначалникът Иван Гавалюгов пожела на възрастните хора да са живи и здрави. Той посочи, че и млади и стари имат кусури, но важното е да има едно взаимно уважение и подчерта, че което и да е общинско ръководство, пенсионерската организация ще продължи да съществува и да развива своя активен живот. „Вие сте нашите майки и бащи, баби и дядовци, и винаги ще имате нашата подкрепа”, добави кметът и пожела на пенсионерите още дълги години да са жизнеспособни и жизнерадостни , най-вече да са здрави, заобиколени от най-близките им хора.

Председателят Мария Илиева получи поздравления от всички 12 пенсионерски клубове от селата и два клуба от Ботевград, както и от Пeнсионерски клуб-Зверино.


Източник: balkanec.bg