Излекувани са 105 души, 24 нови за денонощието. 66 са мъже, 5 деца, останалите са жени.

29 от новите случаи на COVID-19 са в София, общо 444 са случаите. Разследва се огнище в Кюстендил – за последните няколко дни има направени над 300 PCR теста, уточни Мутафчийски, който даде като пример за огнище и Смолян.

Има още два нови случая на заразени с COVID-19 – санитар от ВМА и медик от Александровска болница, с което болните медици стават 39.

Починала е жена в "Пирогов", с цироза, артериална хипертония и други заболявания, общо смъртните случаи вече са 36.
210 души са в болница, 29 души са в интензивни отделения, 130 от тези в болница са в София, 21 от тях са в интензивни отделения.

Само 18 души в Бураско имат антитела и то не всички имуноглобалин G, след проверени 2555 души на случаен принцип и по принципни групи (50/50), стана ясно от думите на Мутафчийски. Ще има масови тестове във "Факултета" и "Филиповци", като генералът отрече, че там имало занижен контрол.

Трябва да има затегнат контрол в болници с доказано болни от COVID-19, съгласи се Мутафчийски предвид случая от село Паничерево – мъж от селото избяга от болница, след като се възползвал от ключове, оставени на вратата. Началникът на Кризисния щаб обаче обясни, че в психиатриите е най-строг контрола – с врати без дръжки.

Отговорност на таксиметровите шофьори е да ползват дезинфектанти, заяви Мутфчийски и призна, че в Паничерево има още 6 потвърдено болни от COVID-19.