Обвиняемият е осъждан по водени срещу него осемнадесет наказателни производства за извършени престъпления от общ характер. Последното наказание от шест месеца лишаване от свобода му е било наложено през март тази година. То е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици. Срещу него има внесен в съда обвинителен акт за нарушена заповед за защита от домашно насилие и закана с убийство, уточняват от прокуратурата.

Последните обвинения са за деяния, започнали през 2017 година. Мъжът ухажвал 16-годишна тогава приятелка на доведената си дъщеря. Правел ѝ комплименти и купувал подаръци. Освен това често я водел със себе си до Враца, където се снабдявал с кокаин. При това убеждавал момичето да опита наркотици, посочват от прокуратурата. Първоначално момичето отказвала, което предизвиквало грубо отношение и агресия от страна на мъжа, проявявани като психически тормоз и побои спрямо жената, с която живеел и дъщеря ѝ. Действайки по този начин, обвиняемият успял да склони шестнадесетгодишното момиче към употреба на кокаин.

В края на 2017 г., манипулирайки непълнолетната девойка, я принудил да встъпи в сексуални отношения с него. Впоследствие, в хода на разследването по образуваното досъдебното производство за извършено престъпление, момичето посочило, че се съгласила да прави секс с обвиняемия, за да не пострадат нейната приятелка и майка ѝ.

След известно време мъжът започнал да склонява пострадалата да проституира. Възползвайки се от краткото негово пътуване в чужбина, непълнолетната сменило номера на мобилния си телефон и заминало за Италия, за да не бъде открито. В чужбина тя научила за задържането на обвиняемия и след това се върнала в страната.

Предстои съдът да насрочи заседание по делото срещу 40-годишния мъж.

Източник: prb.bg