В проекта за дневен ред са включени още утвърждаване на изключения от минималния брой от учениците в самостоятелни и слети паралелки за учебната 2022/2023 година в две училища ПГ „Васил Левски“ и ОУ „Васил Кънчов“, в село Моравица, както и удължаване срока на услугата „Патронажна грижа“ + в община Мездра“ по Програмата „Развитие на човешките ресурси”.

Във връзка с въвеждането на задължително предучилищно образование за 4 - годишните деца, ще бъдат обсъдени възможностите на детските заведения на територията на Община Мездра от следващата учебна година.

Общинските съветници ще определят представител на община Мездра за включване в областния съвет за намаляване на риска от бедствия, както и представител за участие в извънредно присъствено заседание на Общото събрание на Асоциация по водоснабдяване и канализация във ВиК – Враца.

Ще бъде обсъдено отново върнатото от областния управител решение, относно изработването на проект за Частично изменение на Общия устройствен план за промяна на устройствената зона като „предимно производствена зона“, допускаща реализиране на обекти на техническата инфраструктура „Фотоволтаични електроцентрали“ в землището на с. Старо село.

Останалите точки от дневния ред включват учредяване правото на строеж, частично изменение на общинския устройствен план и разпореждане с имоти частна общинска собственост в селата Царевец и Люти дол.

Заседанието на Общинския съвет може да гледате пряко от 16:00 ч по ТВ "Враца" и на Фейсбук страницата на Студио Media +.