Максималните температури ще бъдат в широки граници, преобладаващите ще са между 8 и 13, на места в югоизточните райони от страната - до 15-16, а в Дунавската равнина - между 3 и 5 градуса, в София - около 10.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но ще бъде почти без валеж. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, преди обяд по северното крайбрежие - слаб, от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1.

През нощта срещу вторник валежната зона ще се премества на изток. Във вторник все още слаб дъжд ще превалява в Източна България, но и там валежите ще спират, най-късно - в югоизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще отслабне. Ще остане топло за периода, температурите в западната част на Дунавската равнина слабо ще се повишат, в Източна България - ще се понижат. В сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се повишава вероятността за по-големи количества валеж на места в Южна и Източна България.