Във връзка с нуждата от ремонт, Кметство с. Руска Бела и НЧ ,,Подем-Руска Бела 1928” организират Кампания за набиране на средства и материали за извършване на неотложни ремонтни дейности.

"От пет години работя в Читалището. Много ми е тежко да гледам как се руши самата сграда", сподели за MediaNews секретар-библиотекарят Силвия Митова. Тя разкри, че със собствени средства е направен ремонт на библиотеката, както и на стаята, в която репетира певческата група. Сменена е дограмата на салона.

"Салонът е в много лошо състояние. Преди две седмици паднаха късове от тавана", допълни Митова.

Салонът на читалището е единственото място, където се събират жителите на селото по всякакъв повод. От години настилката, стените и покривът се рушат. Ремонтът вече е неотложен, а пари няма.

Създаден е Инициативен комитет, който включва кметския наместник и библиотекаря на селото. За да осигури прозрачност на всички дейности по събиране на пари, ремонт и отчетност, страницата на читалището във facebook ще публикува актуална информация.

"Секцията, в която ще се проведат предстоящите избори е по-далече от мястото, където пада тавана, но достъпът до салона ще бъде ограничен", категоричен бе кметският наместник Владимир Пенчев.

Инициативният комитет призовава всички, които искат и могат да помогнат за спасяването на читалищния салон да се свържат с Владимир Пенчев - Кметски наместник на с. Руска Бела, тел: 0878450246 или със Силвия Митова - Секретар библиотекар, тел: 0885983285.

ОББ сметка: BG17UBBS88881000915349