Още в края на юли е изпратено запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“, за да получат от тях информация кога ще бъде положена необходимата маркировка. В отговор на запитванията, на 1 август 2019г ., е получен следния текст:

"В отговор на Вашите въпроси, предоставяме следната информация: Предстои полагане на хоризонтална маркировка в ремонтираните участъци. Предвидените дейности са част от мерките, които се предприемат за подготовка на пътната мрежа за предстоящия есенно-зимен сезон и повишаване безопасността на движение".

Във връзка с това, възникват въпросите: след като есента мина и скоро се очаква да дойде първият сняг, кога от АПИ ще положат маркировката, за да се предотвратят пътни инциденти?! Трябва ли да пострада някой, за да се стигне до действия от страна на компетентните и отговорни органи, които до този момент не са си свършили работата докрай?!

През зимния сезон често се наблюдава мъгла, която затруднява движението, както и заледени участъци, които така или иначе са предпоставка за ПТП. Липсата на маркировка само би доусложнила ситуацията на мокрия и хлъзгав път.

Източник: balkanec.bg