Шест от новородените са от железничарския град, 4 - Враца, 3 - Роман, 2 - Долна Кремена. Останалите новородени са от Кунино, Борован, Манастирище, Ослен Криводол и други населени места в община Мездра.

Припомняме, че първото бебе за годината се появи на бял свят на 2 януари. Малкият Мартин е първородната рожба на семейство от Враца.

Под всеотдайните грижи на екипа от акушер-гинеколози, акушерки и санитарки през миналата година в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Мездра са се родили 152 деца, което е с 45 по-малко от предходната, когато са се родили общо 197 бебета. Статистиката показва, че най-много регистрирани новородени са били през 2012-та година - 292, при среден капацитет на отделението от 260 раждания.

Относно предпазните средства, в извънредното положение, в което се намира страната ни, от отделението казаха, че разполагат само с маски. В отделението се спазва строга дезинфекционна дисциплина, не само в периода на извънредно положение. Целият екип на родилното отделение в мездренската болница непрекъснато проявява висок професионализъм в изпълнението на отговорната си работа, тъй като всеки един от тях знае, че те са тези, които помагат и дават живот.