По инициатива на Павел Марков, по това време треньор в детско-юношеската школа на мездренския клуб, през есента на миналата и на по-миналата година се проведоха две издания на мемориалния турнир по Футбол 7. В тях се включиха повече от 150 подрастващи млади таланти, представители на 9 футболни клуба от Северозападна България и столицата - Футболните академии ДИТ и Барса БГ (София), Ботев (Враца) и Ники (Враца), Спартак (Плевен), ПФК Монтана 1921 и Прециз (Монтана), Бдин 1923 (Видин) и домакините от Локо (Мездра).

Победител и в двете издания на турнира стана детският отбор на Футболна академия ДИТ (София). Футболния празник през 2014 и 2015 г. уважиха много родители и любители на футбола от региона. В рамките на първото издание на турнира се състоя приятелски мач между привърженици на Левски (София) и Фенклуба на ЦСКА от гр. Мездра.

Тази година Мемориалният футболен турнир за деца "Семко Горанов” отново е заложен в спортния календар на Община Мездра за 2016 г., като бе планирано да се състои през месец септември. За неговото провеждане дори са предвидени средства в общинския бюджет. Оказва се обаче, че по една или друга причина няма кой да се "нагърби” да го организира. А горчивият опит показва, че най-трудно се възстановява една прекъсната традиция…

Още повече, че наскоро се навършиха 80 години от рождението и пет години от кончината на Семко Горанов - една от емблематичните личности в съвременната история на Спортна Мездра.