Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи в офисите на Националната агенция по приходите (НАП). Подадени са около 500 000 декларации, от тях близо 35 % са изпратени по интернет с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК). Средната работна натовареност в офисите за обслужване на клиенти през последния ден е била под 40%, информират от НАП. Системата за онлайн деклариране продължи да работи до полунощ.

В офиса на НАП във Враца до момента са приети близо 9 000 годишни декларации за доходите на физически лица. 25% от тях са подадени с електронен подпис или с ПИК, изпратените по пощата са 15%, а най-голям е броят на подадените на място в офиса.

В сравнение с миналата година се отчита ръст от 10% на изпратените декларации по интернет. В близките дни се очаква по пощата да пристигнат още формуляри.

„Данъчната кампания приключи успешно. Все повече българи предпочитат удобството на електронните услуги, което им спестява време и пари. Благодаря на всички служители на НАП за това, че за поредна година осигуриха компетентно и качествено обслужване на клиентите“, заяви по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване“ в НАП.