В Инвестиционната програма 2018 на Община Мездра са заложени за ремонт и благоустрояване 22 обекта. 13 от тях са в гр. Мездра, 8 в съставните села на общината + реконструкция на пътя Мездра - Брусен (в отсечката от бившия Завод за телефонни елементи до моста над ж. п. линията на входа на селото).

Сред обектите, които се предвижда да бъдат ремонтирани през тази година в Мездра, са участъци от 9 градски улици: ул. „Георги Кирков” (в отсечката от ул. „Яворов” до ул. „Дунав”), ул. „Индустриална”, ул. „Шипка” (в отсечката от ул. „Славейков” до ул. „Динко Петров”), ул. „Дунав” и ул. „Яворов” (в отсечките от ул. „Патриарх Евтимий” до „ул. „Александър Стамболийски”), ул. „Тракия” (от ул. „Стефан Караджа” до ул. "Георги Димитров”), ул. „Рила” (от ул. „Пирин” до ул.”Янко Сакъзов”), ул. "Христо Ботев” (в района пред „Хемус-М”) и ул. „Дърманско шосе” в кв. „Камъка”.

Планира се също благоустрояване на четири междублокови пространства: в кв. 101 - между „Петицата” и „Шестицата”, в кв. 84 - между блоковете „Леденик” 2, 3 и 4 и в района на „Леденик” 1, както и в кв. 5.

В капиталовата програма е заложено още ремонтирането на 7 селски улици, предимно в населени места, които се управляват от кметове на БСП - Брусен, Лик, Кален, Царевец, Ослен Криводол + Оселна и Люти дол, както и площада в Зли дол. В останалите 19 села не се предвижда абсолютно нищо.

310 хил. лв. са предвидени за закупуването на техника, предимно за нуждите на Общинското предприятие "Чистота” - мултифункционален камион (130 хил. лв., закупуването на който беше планирано и м. г.), дробилка (60 хил. лв.), мотометачна машина (55 хил. лв.), високопроходим автомобил (15 хил. лв.). И още: сървърна техника (20 900 лв.), лекотоварен автомобил (8 хил. лв.), видео и компютърна техника (6 хил. лв.).

Както и през миналата година, в Инвестиционната програма отново са заложени близо 80 хил. лв. за проектиране на обекти, което по една или друга причина не се случи през 2017 г. В т. ч. на закрит пазар в града (21 840 лв.), на туристически информационен център "Български северозапад" в Археологически комплекс "Калето" (15 000 лв.), на градския стадион "Локомотив" и за укрепване на свлачище в района на Люти дол (по 10 000 лв.).

А така също: проектиране на приюта за безстопанствени кучета в Кален (5 880 лв.), на стадиона в Моравица (5 хил. лв.), на многофункционална зала (5 хил. лв.), на градинка за отдих и сцена за обществени прояви в Оселна (3 360 лв.), както и на спортна площадка в Боденец (2 280 лв.).