Увеличават се и делата за санкции наложени по Закона за МВР, както и от КАТ. Глобите по наказателните постановления се обжалват пред Районния съд, а заповедите за изземване от пътните полицаи на регистрационните номера на автомобилите пред Административен съд.

Жалба за отмяна на заповед за принудително извеждане от семейството на 13 годишно момиче, което чака бебе е отхвърлена от съда. „Няма как да върнем това момиче в семейство, което явно не е полагало достатъчно грижи за момичето. То е настанено в кризисен център, след като социалните служби са информирани от училището, в което учи, че чака бебе.

Полицай, наказан с порицание заради положителна проба при проверка за алкохол, направена преди началото на дежурството му, обжалва наказанието. Пробата показала 1,5 промила, а обяснението му било, „че е имал гости предишната вечер и тогава пийнал”. След като Администартивният съд потвърдил санкцията обжалва наказанието пред Върховния администартивен съд, като настоява то да бъде изцяло отменено.


Източник: novinitem.com