2585 са общо установените болни досега.

Едно дете на 17 години в София е на домашно лечение. Два са новите случаи за заразен медицински персонал.

116 души са новите излекувани пациенти.

Гърция не са отчели нови случаи, Хърватия също, съобщи ген. Мутафчийски.

Той посочи, че 129 брифинги на щаба са изнесени до сега, от началото на извънредното положение. Общият брой на лабораториите, които работят за COVID-19, са 143, като в началото е имало само една референтна лаборатория.

Тенденцията, която се наблюдаваше през цялото време се оправда в следните моменти: говореше за няколко пика; поддържаше се ниска заболеваемост, за да може да се справи здравната система; към момента броят на новозаразените спада, а на излекуваните се качва; смъртността в момента е ниска, обобщи ген. Мутафчийски.

Той благодари на всички граждани, които със своята дисциплина запазиха своето здраве и здравето на своите близки. Ген. Мутафчийски благодари на всички директори на болници и на тези, които работеха на първа линия и "се справиха с този проблем".

Той благодари и на всички доброволци, които участваха в този процес за преодоляването на кризата. Ген.Мутафчийски благодари и на правителството за навременните мерки, както и на органите на министерството на вътрешните работи, които отговаряха за спазването на мерките.

По думите му министерството на здравеопазването се е справило изключително адекватно.

В емоционалното си обръщения ген. Мутафчийски, благодари и на медиите.