На 27.07.2020 г. И.А., заедно с племенника си А.И., посетил заведение в с. Крива бара, където употребили алкохол. Двамата тръгнали към дома на Г.Г., за да вземат мотофреза. Въпросната машина била собственост на покойния баща на И.А. и дадена на мъжа да обработва градината си.

Носейки взетата без знанието на Г.Г. мотофреза, на излизане от двора му, обвиняемите били забелязани от него. След като не получил обяснение за действията им, той се насочил към тях с вила. И.А. я издърпал от ръцете му и му нанесъл побой. Междувременно А.И. също се включил, като му нанесъл удари с метална тръба. Това продължило докато пострадалият не спрял да се съпротивлява и да се движи.

Свидетелка на случващото се не успяла да спре насилието и след отправена към нея заплаха тръгнала да уведоми кмета на селото за инцидента.

Извършителите на побоя били незабавно задържани от полицейските служителите.

Въпреки положените медицински грижи пострадалият Г.Г. починал от тежка съчетана травма - черепно-мозъчна, гръдна, множество отоци, кръвоизливи.

Престъпното деяние било извършеното от обвиняемите И.А. и И.А. с особена жестокост. Вследствие нанесените множество и различни удари – с ръце, крака, метална тръба, пострадалият Г.Г. не могъл да се защити, търпял силни болки и страдания.

Двамата обвиняеми са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.