Актуализация на Бюджет 2016 на Община Мездра и допълване на програмата за капиталови разходи за тази година са сред водещите точки, включени в дневния ред на редовното месечно заседание на Общинския съвет, което ще се проведе утре, 25 август.

Местният парламент ще дебатира още Допълнения и изменения на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Мездра, както и изменения и допълнения на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на община Мездра.

Съветниците ще обсъдят още няколко отчета: отчет за дейността, за приходите и разходите и счетоводен баланс за първо полугодие на 2016 г. на общинските дружества "Мездра-Автотранспорт 2003”, "Транс-Авто - 2015” и "МБАЛ -н Мездра”, отчет за дейността на "Екопроект” за второто тримесечие на т. г., както и шестмесечен отчет за изпълнение на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Мездра. Общинският съвет ще разгледа също докладна от Станимир Стоянов - председател на НЧ „Никола Вапцаров - 1919” - Игнатица за кандидатстване за еврофинасиране с проект за ремонт, инвестиционно намерение относно модернизация на биологичното земеделско стопанство "Версол" етап 3 - създаване на смесена биологична овощна градина, писмо за подкрепа от Искрен Красимиров - основател на проект „НЕзабравимата България".

В дневния ред са включени традиционни точки за разпореждане с имоти-частна общинска собственост и разрешения за изменения и допълнения или изработване на проекти за подробен устройствен план.

Кметът на Мездра Генади Събков ще отговаря на актуално питане от Катя Йотова, общински съветник от "БСП - Лява България”.

Сесията на Общински съвет - Мездра е в четвъртък от 16:00 часа и ще бъде предавана на живо по Телевизия "Враца”.