Два от одобрените проекти до 10 000 лв. са в община Роман. На Кметство Курново - "Обновяване на парково пространство за отдих и фитнес на открито в с. Курново" и на Кметство Струпец - "Природата - нашето бъдеще в нашите ръце”.

Одобрен е и проектът на Община Мездра - "Създаване на зона за отдих с обособен детски кът в с. Боденец, между кв. 32, кв. 29 и кв. 28 от община Мездра”.

До 5000 лв. ще получи Детска градина "Зора” в гр. Роман за реализиране на проект "Екоплощадка - моето любимо място за отдих и игра” в двора на детската градина.

В класирането не са вклчени проекти на заявители (кметства, кметски наместничества, райони на общини, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси), които са получили финансиране в Националната кампания "Чиста околна среда“ през последните две години.

Не са одобрени проектите на:

Община Мездра - "Създаване на кът за отдих и рехабилитация на детска площадка в кв. 101 А, град Мездра" - на стойност 9 926 лв.;

СУ "Иван Вазов” - Мездра - "Биочас с карта и компас” - 4 991 лв.;

Кметство Върбешница - "Обичам природата и аз участвам в изграждането на детски кът в центъра на с. Върбешница" - 9 250 лв.;

Кметство Зверино - "Обичам природата и аз участвам”- 10 000 лв.;

ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Камено поле, община Роман - "Обичам природата и аз участвам”- 5 000 лв.;

Кметство Синьо бърдо, община Роман - "Изграждане на парк за отдих в с. Синьо бърдо” - 9 997,12 лв.;

Кметство Долна Бешовица, община Роман - "Създаване на кът за отдих и място, където се срещат миналото и бъдещето на с. Долна Бешовица” - 9 919 лв.