Водачът на лекия автомобил се движел в посока от гр. Монтана към с. Добри дол с несъобразена скорост с пътните условия, изгубил е контрол над автомобила, навлязъл е в платното за насрещно движение и се е ударил в предната част на товарния камион. При птп-то са причинени средна телесна повреда на водача на лекия автомобил - счупване на дясната ръка и лявото бедро и средна телесна повреда на пътника в лекия автомобил возещ се отпред – момче на 13 г. от с. Дреновец, което е със счупено на лявото бедро.
При катастрофата са причинени материални щети на двете МПС-та. Турският водач е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна.
Поради невъзможност водачът на лекия автомобил не е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, направена му е кръвна проба. Пострадалите са настанени в МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" - гр. Лом, без опасност за живота.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. извършен е оглед и е образувано досъдебно производство в РУ Лом.