© ОД МВР Монтана

В навечерието на празниците парични суми получиха 16-годишната Елица и 15-годишният й брат Димитър, деца на мл. полицейски инспектор от Участък Чипровци; 20-годишната Дария, дъщеря на починала служителка на РУ Вършец и 22-годишният Денислав от Берковица, син на починал служител.

Децата бяха гости на директора на ОДМВР Монтана ст. комисар Бисер Йончев, който лично им връчи събраните парични средства и пожела мечтите им да се сбъдват в живота.

Братът и сестрата Елица и Димимитър продължават средното си образование в гр. Монтана, а по-големите от тях Дария и Денислав са студенти в столицата.

За втора поредна година заради пандемията Коледното тържество на Националната благотворителна кампания на МВР в столицата не се състоя и две сестри от гр. Лом получиха своите подаръци по пощата.

15-годишната Ния и 8-годишната Никол от Лом са дъщери на граничен полицай, загинал по време на командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла – Русе.

Те и още 83-те деца от цялата страна участват в благотворителна кампания на МВР. Тази година Коледните изненади за тях са - ваучер на стойност 1 000 лв и подаръци, осигурени от „Технополис“, „Практикер“ и „Билла - България“.

Благотворителната инициатива за децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари е целогодишна, средства се набират чрез кратък номер 1866.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи.

Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС).

Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.