© личен архив

2018 година в един от най-авторитетните и престижни концертни комплекси за музикални събития в света "Carnegie Hall", където всеки сезон се изнасят над 100 представления. Тя грабна публиката със своето изпълнение, заслужи бурните й аплодисменти и стана носител на диплом и статуетка.

Пианистката с радост се отзова и на поканата да бъде гост на единственото българско училище в Манхатън, Ню Йорк - "Христо Ботев". Там тя зарадва новите си приятели, в лицето на ученици и преподаватели, с музикални изпълнения, сред които и "Хубава си моя горо". Училището съществува от 2005 година, а в момента там се обучават над 150 ученици. Те имат възможността да изучават българска литература, история и да участват в артистични дейности като народни танци и театър.

През тази година Анна-Мария има спечелени 5 първи и 2 трети места от национални и международни конкурси у нас и чужбина, като преди месец донесе първо място от международен музикален конкурс в Брюксел, Белгия. Тя е носител на специалната награда за "Изгряващ талант" на Фондация "Енчо Керязов" и на специалната стипендия на кмета на община Монтана.

Източник: actualno.com