Стилиян има две победи от участията си в кушията, като миналата година зае трето място. На второ място се класира кон "Блейк" с ездач Румен Чавдаров и собственик Пламен Ангелов. Трети стана кон "Сегмент" с ездач Альоша Здравков и собственик Красимир Русимов.

Победителят получи награда 200 лева, осигурена от Община Берковица, 150 лв. за второ място и 100 лв. за третото място. Наградите връчи заместник-кметът Радослав Найденов. Поощрителна награда от 10 лева получиха всички останали участници.

Тодоровден се празнува главно за здраве на конете и затова е празник на коневъдството и на конния спорт. При изгрев слънце мъжете сплитат опашките и гривите на конете, украсяват ги с мъниста, с пискюли и цветя, и ги отвеждат на водопой. Жените замесват обредни хлябове, като дават от тях и на конете. Варят и жито, което се благославя в църковния храм.

После идва ред на любимото на всички българи конно състезание – кушията. Победителят в нея се награждава, като конят получава обикновено юзда, а неговият стопанин - риза или кърпа.

Спечелилият надбягването обикаля с коня си всички домове, за да честити празника. Навсякъде го посрещат радушно и поят коня му с вода.